Manapság egyre több hazai vadász jut el egzotikus helyekre vadászni, sokan vannak, akik a legtöbb kontinensen megfordultak már. Ugyanúgy, ahogy az Afrika rovat indításakor, most is az egyik legfontosabb célunk ennek a rovatnak indításával, hogy az érdeklődők megfelelő információhoz jussanak, lehetőleg olyan forrásból, amely kellő tapasztalattal és helyi ismerettel rendelkezik.
Nehéz feladat lenne egy minden felmerülő kérdésre választ adó rovat létrehozása, de bízunk benne, hogy azon a vadásztársak, akiknek volt szerencséje már részt venni ázsiai vadászaton, megosztják érdeklődő társaikkal tapasztalataikat, adott esetben felkeltik az érdeklődését is a többieknek.
Hasonlóan az Afrika rovathoz, az anyag feltöltése során szeretnénk bemutatni a vadászható vadfajokat, rövid ismertetővel, illetve az utazással kapcsolatos tudnivalókra is szeretnénk felhívni a figyelmet.

Fogadják ezt a rovatot annak, aminek szánjuk: tájékoztatónak, figyelemfelkeltőnek, idegen vadászati kulturák és távoli vadászterületek bemutatójának.