SZAFARIVADÁSZOK II. TALÁLKOZÓJA

 A Tengerdi Vadászatszervező Iroda második alkalommal szervezte meg a hagyományteremtő céllal elindított Szafarivadászok találkozója rendezvényt. A színhely a cég balatonmáriafürdői Viktor Vendégháza volt.

 Az ingyenes ebéddel és italfogyasztással egybekötött összejövetel minden évben az induló vadászati szezon előestéjén, a FeHoVa vadászkiállítás előtt — az idén február 26-án — zajlott le. Célja a marketingen kívül a vadászok prezentációval egybekötött élménybeszámolója, eszmecseréje, trófea-bemutató valamint a vadászati kultúra ápolása.

 Ennek megfelelően a program a zalaegerszegi Nimród Kürt Kvartett nyitányával indult. A köszöntőjében a házigazda Tengerdi Győző ismertette az elmúlt szezon referenciáit, tapasztalatait, eredményeit, bemutatta az új programokat, kísért vadászatokat, akciókat. A vadászatszervező iroda sikeresen utaztat az öt földrész mindegyikére, referenciái a piacon a legjobbak. Ennek köszönheti erős piaci pozícióját

 Az élménybeszámolók a Fekete Kontinenssel kezdődtek: Dr. Lukács Attila kitűnő videofilmes előadásában namíbiai vadászatáról mesélt. Volt mit újságolnia, hiszen a 7 vadásznap alatt 15 vadat zsákmányolt, köztük mintegy 10-12 érmes trófeának örülhetett. A következő szereplő a namíbiai Fannie Gildenhuys volt. Sok magyar vadász élte át első afrikai szafariját az általa vezetett Osnia Hunting Farmon. Namíbiából Tanzániába invitálták a mintegy 150 fős hallgatóságot: Dr. Hámori Ferenc a sikeres bivalyvadászatát mesélte el. Az előadó nemcsak a vadászélményeit, de az országról, az emberekről, a flóráról és faunáról kapott benyomását osztotta meg a vadásztársaival.

 A program Ázsiával folytatódott: az új slágerről, a török vaddisznóvadászatokról Lencz György tartott érdekfeszítő ismertetőt. A vendégek megtudhatták, hogy az általa lőtt legnagyobb török kan trófeája 27 cm-es! Kisázsiából a Selyemútra repítették az érdeklődőket: Tengerdi Győző a kirgiz kísért kőszáli kecske vadászatáról mesélt. Az eredmény megnyugtató volt: 3 vadász 5 kiváló bakot ejtett el. A magashegyek után tajga és tundra következett: Gyulai Gábor a kísért kamcsatkai jávorvadászat alkalmával elejtett 31 kg-os trófeájú bika elejtését mesélte el.

 Következett a nap fénypontja, a kamcsatkai Rowland Ward világbajnok esélyes 41 kg-os, 179,5 cm terpesztésű, 44 ágú jávorlapát bírálata. A hivatalos bírálótól megtudhattuk: 2004-ig bezárólag ekkora kamcsatkai lapátot nem jegyeztek fel!

 Az ingyenes tombolajátékon közel 20 értékes nyeremény került kisorsolásra.

 Az utolsó előadáson a rendezvény másik szponzora, Gémesi Tamás preparátor tartott értékes előadást, amiben a külföldön vadászók megismerhették a trófeák előkészítésének buktatóit, lényeges mozzanatait.

 A rendezvény nagy sikere biztosítja, hogy a szervezők minden évben szép számú hallgatóság előtt mutathatják be változatos programjaikat!

Tengerdi Győző
Tengerdi Vadászatszervező Iroda